Bekijk de Webversie

 

algen

Meimaand is algenmaand

Afgelopen weekend werd in InnovOcean in Oostende de allereerste maand van de algen officieel voorgesteld. 'Er beweegt de laatste jaren veel op het vlak van onderzoek naar duurzame, gezonde, lokale eiwitten en andere voedingscomponenten, ook in Vlaanderen.  De grote diversiteit aan algen, én onze groeiende kennis daarrond, vormen ook in onze regio een kans, zeker op het vlak van voedingsinnovatie.’

>> Lees meer 

dataplatform

Nieuw digitaal platform zet Vlaamse start-ups nog sterker op de internationale kaart

Vorige week werd een nieuw open dataplatform met info over bijna 2.200 Vlaamse start- en scale-ups gelanceerd. Naast een overzicht van het Vlaamse start-upecosysteem, biedt het platform ook internationale zakenkansen. Zo connecteert het beloftevolle Vlaamse techactoren met potentiële investeerders, incubatoren en andere spelers in het ecosysteem.

>> Lees meer 

zeekerweten

Wetenschapsfestival 'ZEEKERWETEN' laat bezoekers kustdieren en -planten ontdekken

Nu zondag 8 mei krijgt de kust haar eerste burgerwetenschapsfestival met ZEEKERWETEN. Op verschillende kustlocaties kunnen bezoekers kennismaken met allerhande dieren en planten die typisch zijn voor de kust. Experten zullen op verschillende plaatsen aan de kust de nodige technieken delen waarmee bezoekers aan de slag kunnen als burgerwetenschapper.

>> Lees meer 

AI-forum

Save the date 'Flanders AI Forum 2022'

Ontdek op dinsdag 7 juni wat Vlaanderen te bieden heeft op het vlak van datagebruik en Artificiële Intelligentie. Op één dag en één locatie brengen we Vlaamse ondernemers samen met digitale experten uit de bedrijfs-, onderzoeks- en onderwijswereld. 

>> Lees meer 

VAIA

Uitnodiging 'Voorbij de hype: artificiële intelligentie als middel voor en door een performante overheid'

Op 17 juni verschaffen VAIA, het Instituut voor de Overheid KU Leuven en Departement EWI u inzicht in de kracht van AI om uw publieke dienstverlening en beleidsvoering te versterken, en bespreken we wat haalbaar en wenselijk is betreffende het gebruik van AI bij de overheid. Een aanrader voor iedereen die besluit mee vormgeeft.

>> Alle info en inschrijven 

VLEVA

Uitnodiging 'Welke impact heeft Data Governance Act en Data Act op het Vlaamse middenveld?'

Nu vrijdag 6 mei kom je tijdens dit hybride event meer te weten over de recente beleidsinitiatieven van de Europese Commissie om de beschikbaarheid van data voor hergebruik te bevorderen en de ongebruikte data toegankelijker te maken. Daarnaast zullen Digitaal Vlaanderen, SMEunited en Kenniscentrum Data & Maatschappij tijdens een panelgesprek hun licht werpen op de mogelijke impact op hun sector, de mogelijkheden, struikelblokken…

>> Alle info en inschrijven 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. volgende stappen en uitbreiding van het Vlaams beleidsplan bio-economie, Subsidie Flanders DC vzw voor transformatie tot 'Centrum voor ondernemen in design en mode' en projectoproep internationale klimaatfinanciering 2022.
>> Bekijk alle beslissingen

EWI-commissie
Verslag EWI-Commissie

Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie op vragen over o.a. de voortgang van het project rond de Einsteintelescoop  en investeringen buiten Vlaanderen met middelen van de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen.  

>> Bekijk het verslag

plantentuin meise
Kunst en natuur op hun best

Tot 30 september 2022 loopt de Biënnale Natura Inspiratus in Plantentuin Meise. 38 kunstenaars werden geselecteerd om één of meerdere kunstwerken te maken voor welbepaalde plekken in Plantentuin Meise.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Honderd Vlaamse partners tekenen engagementsverklaring voor circulaire transitie
  2. SAPHIRe Final Event
  3. Vormgeven van de Maatschappelijke Impact van Praktijkgericht Onderzoek

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven