Bekijk de Webversie

 

kennisveiligheid

Vlaanderen gaat haar kennis beter beschermen tegen ongewenste aanwendingen

Technologie en kennis vormen alsmaar vaker de inzet van geopolitieke conflicten en het beschermen van deze kennis wordt dan ook steeds belangrijker. Op initiatief van minister van Innovatie Jo Brouns worden daarom samen met minister-president en minister van Buitenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Onderwijs Ben Weyts, concrete stappen gezet met een plan om het beleid rond kennisveiligheid te moderniseren en scherp te stellen.

>> Lees meer

overbruggingslening

Vlaamse Regering keurt hoger plafond voor overbruggingslening goed

De Vlaamse Regering heeft het licht op groen gezet voor de uitbreiding van de overbruggingslening.  Zo wordt het plafond van de bestaande overbruggingslening opgetrokken tot maximaal twee miljoen euro en wordt het toepassingsgebied uitgebreid naar grote ondernemingen.

>> Lees meer 

begroting

Beleids- en Begrotingstoelichting EWI

Minister Brouns lichtte de Beleids- en Begrotingstoelichting (BBT) voor 2023 toe voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie. De minister stond stil bij de onzekerheid voor de economie en samenleving als gevolg van de oorlog in Oekraïne en stelde daarom vier actiedomeinen centraal.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. energiebeleids-overeenkomsten 2023-2026 Vlaamse energie-intensieve ondernemingen; Vlaams Beleidsplan Cybersecurity: subisidie flankerend beleid werkjaar 2 Opleidings- en Communicatieprogramma en verruiming overbruggingslening ondernemingen.
>> Bekijk alle beslissingen

vacature
Wij zoeken beleidseconoom Groene Transitie

Wil je als beleidsmedewerker meewerken aan de verdere uitbouw van het Vlaams economisch beleid en de groene transitie bij ons Departement EWI? Ben je analytisch, werk je graag zelfstandig en heb je een vlotte pen? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken. Solliciteren kan tot en met nu donderdag.

>> Alle info en solliciteren

vacature
Wij zoeken een stafmedewerker Externe Communicatie & Events

Voor de praktische voorbereiding en de uitwerking van de verschillende evenementen die tijdens het Belgisch Voorzitterschap van de Europese Unie (EU) door ons Departement EWI georganiseerd worden, zoeken wij een stafmedewerker Externe Communicatie & Events. Solliciteren kan tot en met nu vrijdag.

>> Alle info en solliciteren


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Stafmedewerker Externe Communicatie & Events EUVZP
  2. Vlaamse bio-economie groeit dubbel zo snel als algemene economie
  3. Vlaanderen Data Science Hub

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven