Bekijk de Webversie

 

dag van de wetenschap

Nu zondag 'Dag van de Wetenschap'

Nu zondag viert heel Vlaanderen en Brussel opnieuw de Dag van de Wetenschap. Voor het eerst sinds 2019 openen labo’s, hogescholen, onderzoeksinstellingen, musea, STEM-academies, universiteiten … uit heel Vlaanderen en Brussel opnieuw de deuren voor het grote publiek. Met 853 activiteiten op 114 locaties worden alle vorige records verbroken.

>> Naar het programma 

vacature

Wij zoeken 'communicatiedeskundige'

Ben je gebeten door externe communicatie en events? Weet jij als geen ander hoe je jouw specifieke doelgroep benadert met de juiste communicatiemiddelen? Zet jij graag je communicatievaardigheden in voor onze maatschappij? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken: een allround communicatiedeskundige die de communicatieprojecten die op stapel staan naar aanleiding van het Belgisch Voorzitterschap van de Europese Unie (EU VZP) mee tot een goed einde kan brengen.

>> Alle info en solliciteren

kvab

250 jaar Academie

Woensdag 16 november 2022 vond in aanwezigheid van de Koning in Brussel, de plechtige viering plaats van de oprichting van de Keizerlijke en Koninklijke Academie van Wetenschappen en Letteren van Brussel in 1772. 

>> Lees hier kort de geschiedenis en de feestelijke toespraken

jobbonus

Vlaanderen legt modaliteiten vast van jobbonus plus en transitiepremie

De Vlaamse Regering heeft op voorstel van minister van Werk en Economie Jo Brouns haar goedkeuring gegeven aan de ‘jobbonus plus’ en de uitbreiding van de ‘transitiepremie’. Met deze maatregelen wil de minister Vlamingen stimuleren om de stap naar ondernemerschap te zetten.

>> Lees meer

marktconsultatie

Uitnodiging marktconsultatie: 'Consumenten begeleiden naar lokale voeding'

Voor ons PIO-project 'Begeleiden van consument naar lokale voeding' nodigen we, samen met het Vlaams centrum voor Agro- en visserijmarketing (VLAM), ondernemingen en organisaties uit om deel te nemen aan een digitale marktconsultatie. Hierin gaan we op zoek naar een marktonderzoeksopzet in een virtuele winkelomgeving die zo dicht mogelijk bij de shopper-realiteit kan meten, met als doel het gebruik van lokale voeding te stimuleren.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. wijzigingsbesluit transitiepremie: uitbreiding tot niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekenden en kapitaalverhoging LRM voor de realisatie van het product ‘doorbraak-kapitaal’ voor duurzame energietransitie.
>> Bekijk alle beslissingen

ewi-commissie
EWI-commissie: begrotingsbespreking

De leden van de commissie zetten de EWI-begrotingsbesprekingen voort. Ze bespraken samen met minister Jo Brouns het ontwerp van uitgavenbegroting 2023, en de verschillende beleids- en begrotingstoelichtingen voor zijn bevoegdheidsdomeinen.

>> Bekijk het verslag 

henry van de velde
Stem op jouw favoriet voor de Henry van de Velde Awards

De Henry van de Velde Awards van Flanders DC zetten projecten, producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laten zien. De jury heeft binnen 9 categorieën 3 winnaars geselecteerd.

>> Stem nu voor jouw favoriet 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaanderen wil haar kennis beter beschermen tegen ongewenste aanwendingen
  2. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (10 november 2022)
  3. Stem op je favoriete wetenschapscommunicator
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven