Bekijk de Webversie

 

speurgids

Speurgids 2022: meer dan 4,4 miljard euro Vlaamse overheidsmiddelen voor het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid

Met onze jaarlijkse Speurgids-publicatie gidsen we de lezer op een overzichtelijke manier doorheen de Vlaamse overheidsbudgetten voor zowel het economisch als het wetenschaps- en innovatiebeleid. In de nieuwe Speurgids 2022 worden de kredieten uit de Vlaamse begroting die te maken hebben met de ondersteuning van het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid in brede zin (4,446 miljard euro) geïntegreerd geanalyseerd en toegelicht.

>> Naar de publicatie

waterscan

Vlaanderen investeert in waterscan voor kmo’s en nieuwe reeks waterbesparende maatregelen

De droogte is deze weken actueler dan ooit. Daarom investeert de Vlaamse overheid in gratis waterscans voor kmo’s om hen te sensibiliseren en te ondersteunen in waterbesparende maatregelen. Daarnaast worden via VLAIO een tweede reeks ‘Blue Deal waterbesparende investeringen’ gesteund.

>> Lees meer 

Economische vooruitzichten

Regionale Economische Vooruitzichten 2022-2027

Een economische groei in Vlaanderen van 2,8% in 2022 en van 1,3% in 2023. Dat verwachten het Federaal Planbureau en de regionale statistische diensten in hun ‘Vooruitzichten’. De inflatieschok zet een rem op het economisch herstel. In de periode 2024-2027 zou de bbp-groei in Vlaanderen gemiddeld 1,5% bedragen.

>> Lees meer 

welkom kmo

Uitnodiging: 'Kmo's en overheidsopdrachten'

Op 21 september nodigt de Vlaamse overheid alle ondernemers en publieke aankopers uit op de WELKOM KMO-beurs. Een dag vol tips en tricks over het bevorderen van deelname van kmo's aan overheidsopdrachten. Ook wij van Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) zullen aanwezig zijn.

>> Lees meer 

festilvo

festILVO, een uniek festival van Weten en Eten

Van 15 tot 19 september viert ILVO zijn 90e verjaardag met het festival van Weten en Eten. Iedereen is welkom op de festivalweide in Merelbeke/Melle, te midden van de 200 hectare proefvelden. ILVO presenteert er festILVO, een uniek FOODfestival dat samen met de vele proevertjes ook het maakproces en de wetenschap erachter serveert.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Energyville
Eerste vijfjarig convenant met EnergyVille ondertekend
Onlangs werd het eerste vijfjarig convenant met EnergyVille officieel ondertekend. Hiermee steunt de Vlaamse Regering de samenwerking tussen de EnergyVille-partners imec, KU Leuven, VITO en UHasselt in hun onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen.
>> Lees meer

amai
Vraag- en antwoordsessie over de amai! projectoproep

Op 8 september organiseert Scivil en Kenniscentrum Data & Maatschappij een Q&A-sessie over de amai! projectoproep, waar geïnteresseerden terecht kunnen als ze nog vragen hebben bij het uitwerken van hun eigen projectvoorstel.

>> Alle info en inschrijven

Speurgids 2022
Speurgids 2022

De Speurgids Ondernemen & Innoveren is een jaarlijkse publicatie van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid. Hierin worden de overheidsbudgetten voor zowel het economisch als het wetenschaps- en innovatiebeleid belicht.

>> Naar de publicatie


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 juli 2022)
  2. Phd-cup trofee 
  3. Vlaamse Regering vernieuwt energie-overeenkomsten met ondernemingen

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven