Bekijk de Webversie

 

dag van de wetenschap

Dag van de Wetenschap gaat volledig digitaal

Nu zondag 28 november is het opnieuw Dag van de Wetenschap! Voor het tweede jaar op rij gaat Vlaanderens grootste wetenschapsevenement volledig digitaal door. Dat betekent dat deelnemers simpelweg thuis kunnen genieten van een dag vol wetenschap.

>> Lees meer 

monitor

Hoe circulair is de Vlaamse economie?

De Vlaamse Regering wil van Vlaanderen een circulaire koploper maken in Europa. Om te weten of we op de goede weg zijn, hebben we data nodig. Daarom lanceren Vlaanderen Circulair en het Steunpunt Circulaire Economie de 'Monitor Circulaire Economie'. In de monitor zit vijf jaar onderzoek naar circulaire economie vervat.

>> Bekijk hier de belangrijkste bevindingen

vaia

Overgiet je dinsdagmiddag met een AI-sausje

Vanaf nu kun je elke dinsdagmiddag terecht bij de Vlaamse AI Academie (VAIA) voor een wekelijkse AI-boost. In korte presentaties uit industrie, onderzoek en beleid, geven ze je een idee van de volledige toepassingsbreedte van AI. Gerenommeerde experts zullen uitleggen waarvoor zij AI gebruiken en welke mogelijkheden en toepassingen de technologie nog biedt. VAIA Presents… is gratis en voorkennis wordt niet verwacht!

>> Alle info

regionale steunkaart

Regionale steunkaart Vlaanderen 2022-2027

Op initiatief van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering een voorstel voor regionale steunkaart goedgekeurd. Dat voorstel moet nog door de Europese Commissie worden aanvaard. Het gaat om 25 gemeenten die onder de regionale steunkaart vallen en waar op die manier investeringssteun aan grote bedrijven gegeven kan worden.

>> Lees meer

In memoriam: Niko Geerts

In memoriam: Niko Geerts

Wij delen met droefheid mee dat wij afgelopen vrijdag afscheid hebben moeten nemen van onze alom gewaardeerde collega Niko Geerts. Niko was een ‘civil servant’ in de volle betekenis van het woord. Plichtsbewust en met een grote dossierkennis en brede interesse kweet hij zich van zijn talrijke taken binnen het Departement EWI. Veel te vroeg kwam dit afscheid na een lange ziekteperiode. Binnen en buiten het Beleidsdomein EWI zal Niko gemist worden. 

Dank Niko, voor al Uw inspanningen.

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaamse Brede Heroverweging en VBH-studies toegelicht in Commissie
  2. Stakeholder-event: hoe maken we de maakindustrie circulair?
  3. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (12 november 2021)
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven