Bekijk de Webversie

 

AI

Kwart van Vlaamse bedrijven gebruikt artificiële intelligentie

Een kwart van de Vlaamse bedrijven gebruikt artificiële intelligentie (AI). Daarmee behoort Vlaanderen tot de koplopers van Europa. Dat blijkt uit een nulmeting die Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits liet uitvoeren.

>> Lees meer 

AI-week

Europese week van artificiële intelligentie

Vanaf gisteren tot nu vrijdag 18 maart organiseert de community van AI-bedrijven, instellingen en overheden in België de Europese week van Artificiële Intelligentie. Tijdens die week kan iedereen de bruisende wereld van artificiële intelligentie ontdekken. Alle evenementen zijn online te volgen.

>> Lees meer 

Europese conferentie

Vlaamse deelname Europese ministeriële conferentie rond mondiale aanpak onderzoek, innovatie en hoger onderwijs

Frankrijk organiseerde vorige week een ministeriële conferentie rond de mondiale aanpak van onderzoek, innovatie en hoger onderwijs. Op de agenda o.a.: ‘Het ontwikkelen van de principes en waarden van internationale samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie,' en de ‘Toekomst van internationale samenwerking op het gebied van hoger onderwijs, onderzoek en innovatie’.

>> Lees meer 

VARIO advies

VARIO-advies: Beleidsplan Wetenschapscommunicatie 2022-2030

Viceminister-president Hilde Crevits vroeg VARIO om advies bij het Beleidsplan Wetenschapscommunicatie 2022-2030. VARIO hecht veel belang aan excellente wetenschapscommunicatie en vindt het beleidsplan in veel opzichten positief. Daarnaast stelt VARIO een aantal groeikansen vast.

>> Lees meer 

plantentuin

Expo Plantentuin: 'Schatten op glas'

Plantentuin Meise bestaat dit jaar 225 jaar. En dat vieren ze met heel wat activiteiten. In de expo ‘Schatten op glas’ belichten ze een stukje uit deze rijke geschiedenis. Dankzij historische glasnegatieven werp je een unieke blik op de botanische tuin toen die nog in Brussel lag.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. Vlaams Beschermingsmechanisme voor ondernemingen met omzetdalingen eerste kwartaal 2022 en regeling toekenning jobbonus startende zelfstandigen.
>> Bekijk alle beslissingen

EWI-commissie
Verslag EWI-commissie

O.a. de uitgaventoetsing van het Vlaamse beleid in het kader van productiviteit en inkantelen van het labo van de Vlaamse Milieumaatschappij in het labo van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek.

>> Bekijk het verslag 

show me the science
Show me the Science - Een week lang film & wetenschap

Met een film of docu als uitgangspunt nemen UAntwerpen onderzoekers je op sleeptouw door hedendaagse wetenschap. Verdiep je in DNA-reconstructie of discussier mee over stedelijkheid en planning.

>> Alle info en tickets 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaanderen bundelt de krachten in kader van gepersonaliseerde geneeskunde
  2. Marktconsultatie "Duurzame voeding"
  3. Commissie staakt samenwerking met Rusland op het gebied van onderzoek en innovatie

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven