Bekijk de Webversie

 

edtech

Officieel startschot uitbouw Vlaamse EdTech-sector

Vorige week opende het <edtech/station> in Kortrijk officieel de deuren. Het is meteen ook het  startschot voor de uitbouw van een sterke Vlaamse EdTech sector in Vlaanderen. Het <edtech/station> biedt ruimte aan onderzoekers, scholen en bedrijven om te experimenteren en samen te werken aan nieuwe educatieve technologieën voor het onderwijs en opleidingen in bedrijven.

>> Lees meer 

AI-forum

Uitnodiging 'Flanders AI Forum 2022'

Ontdek op dinsdag 7 juni wat Vlaanderen te bieden heeft op het vlak van datagebruik en Artificiële Intelligentie. Op één dag en één locatie brengen we Vlaamse ondernemers samen met digitale experten uit de bedrijfs-, onderzoeks- en onderwijswereld. 

>> Schrijf je hier nu gratis in 

microbioom

Uitnodiging: 'Paving the Microbiome Way for Improved Food Systems'

Van 27 tot 29 juni vindt in Brussel de eindconferentie van MicrobiomeSupport, getiteld 'Paving the Microbiome Way for Improved Food Systems' plaats. Het event zal inzichten verschaffen in hoe microbiomen duurzame en innovatieve oplossingen kunnen leveren die een positief effect hebben op onze voedselsystemen.

>> Alle info en inschrijven

phd cup

Doe mee aan de Vlaamse PhD Cup

Ben je in de voorbije twee jaar tot doctor gepromoveerd? Dan daagt de Vlaamse PhD Cup je uit om je onderzoek met iedereen te delen: zonder voetnoten of specialistentaal, maar gebracht als een helder verhaal. Na een intensieve mediatraining volgt de ultieme test: “Kun jij de kern van je doctoraat in drie minuten uitleggen?”

>> Alle info en inschrijven

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering
O.a. visienota 'Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk', subsidie project Overlegtafels Economie en Smart Cities en subsidie ArcelorMittal België voor studie investeringsproject 'Direct Reduction of Iron'.
>> Bekijk hier alle beslissingen in detail

vlaams parlement
EWI-commissie verslag

O.a. vraag om uitleg over onlineaanbod van detailhandelaars, digimeter imec en de gevolgen van de verplichte elektrificatie van het wagenpark voor de werkgelegenheid en de afhankelijkheid van China.

>> Bekijk het verslag

sti
STI in Flanders - Policy & Key Figures 2022

Deze 176 pagina's tellende publicatie biedt een diepgaand overzicht van het Vlaams innovatie eco-systeem in een internationaal vergelijkende context.

>> Naar de publicatie


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Nieuw digitaal platform zet Vlaamse start-ups nog sterker op de internationale kaart
  2. Flanders AI Forum 2022
  3. Meimaand is algenmaand
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven