Bekijk de Webversie

 

covid

Vlaanderen biedt bescherming aan zwaar getroffen ondernemers

Door de nieuwe coronamaatregelen van het overlegcomité moeten ondernemers hun activiteiten verplicht stopzetten of zullen ze zware omzetverliezen hebben. Daarom stelt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits 2 beschermingsmaatregelen voor om de financieel gezonde ondernemers te helpen hun vaste kosten te blijven betalen. Het gaat om het Vlaams beschermingsmechanisme en overbruggingsleningen die terugbetaald moeten worden. De maatregelen worden nog aangemeld bij de EU in het kader van de staatssteunregels.

>> Lees meer 

Frank De Winne

Allereerste ‘Frank De Winne’ mandaten toegekend

De eerste vijf zogenaamde 'Frank De Winne mandaten' binnen het programma 'Vlaamse ruimtevaarteconomie' zijn toegekend. Met dat programma wil Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) onder meer de ruimtevaartkennis in Vlaanderen uitbreiden.

>> Lees meer 

Vlaams parlement

Verslag EWI-commissie deze week

Miister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie vragen over de intentieovereenkomst tussen Telenet en Fluvius over de realisatie van het 'datanetwerk van de toekomst' en STEM-agenda 2030.

>> Bekijk hier de antwoorden

amai

Bestel het amai!-kaartspel

Het project ‘amai!’ lanceerde een gratis kaartspel over Artificiële Inteligentie. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk een AI-oplossing te bouwen voor een maatschappelijk doel. Door de simpele regels is het spel geschikt voor jong en oud, de kaarten bevatten leuke afbeeldingen en spelers hoeven niet alle AI-termen te begrijpen om het spel te kunnen spelen. De AI-oplossingen die je kan bouwen zijn gebaseerd op ideeën van burgers die verzameld werden op de amai!-website.

>> Bestel het kaartspel hier 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. subsidie Vlaamse Jonge Ondernemingen, Unizo, Onderwijs & Ondernemen en SYNTRA en Data Integratiediensten voor Slimme Mobiliteit.
>> Bekijk alle beslissingen

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. kopen bij start-ups, evaluatie Social Impact Bonds, aanvragen Brexit veerkrachtsubsidie en initiatieven Open Access-beleid.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

VARIO
Herbekijk het VARIO-colloquium 2021

Donderdag 2 december vond het jaarlijkse VARIO-colloquium plaats. Voor wie het miste, is de opname vanaf nu beschikbaar.

>> Bekijk hier 


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Beslissingen Vlaamse Regering 
  2. Vlamingen blijven tijdens crisis vertrouwen in de wetenschap, maar communicatie kan beter
  3. Henry van de Velde Awards 22

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven