Bekijk de Webversie

 

FTI

Vlaamse Regering doet oproep aan bedrijven om samen in FTI te investeren

De Vlaamse Regering heeft beslist om rond “Flanders Technology & Innovation” een autonome vennootschap op te richten. Bedoeling is om, samen met private partners, te investeren in een platform waar data, know how en innovatieve ideeën worden samengebracht. De Vlaamse Regering wil potentiële private investeerders vanaf nu de kans geven om de vennootschap mee op te richten en organiseert daartoe een open call.

>> Lees meer 

onderzoeksinfrastructuur

Vlaanderen investeert 49 miljoen euro in internationale onderzoeksinfrastructuur

Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Jo Brouns investeert via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) 49 miljoen euro in internationale onderzoeksinfrastructuur. Via dit programma wordt de Vlaamse deelname aan grootschalige, internationale faciliteiten gefinancierd. 

>> Lees meer 

vergroenen

Vlaams impulsprogramma helpt economie energiegebruik te vergroenen

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns, zal de Vlaamse Regering een impulsprogramma lanceren van 100 miljoen euro om ondernemingen te ondersteunen die de omslag naar duurzame verwarming en koeling willen verwezenlijken.

>> Lees meer 

EDCTP

Belgische en sub-Saharaanse experten in mondiale gezondheid bundelen krachten tegen infectieziekten

België is opnieuw lid van het European & Developing Countries Clinical Trials Partnership (EDCTP). De Belgische delegatie bestaat uit ons Departement EWI ondersteund door het directie-generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG). In samenwerking met 35 Europese en sub-Saharaanse landen engageren ze zich om infectieziekten op het Afrikaanse continent terug te dringen en de wereldwijde  gezondheid te beschermen.

>> Lees meer

Flanders DC

Flanders DC wordt het nieuwe Vlaamse design- en modecentrum

Flanders DC zal zich vanaf 2023 opnieuw volledig toespitsen op de design- en modesectoren. Flanders District of Creativity vzw ondersteunde de laatste jaren ondernemers uit alle creatieve sectoren, maar op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns zal ze vanaf 2023 al haar middelen inzetten op design en mode.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. subsidie project Seeds and Growth for Media, subsidie project 'Flanders Game Hub' en subsidie project 'Seeds and Growth for Media'.
>> Bekijk alle beslissingen

EWI-commissie
EWI-commissie deze week

O.a. vraag om uitleg over de analyse van het Planbureau over steun voor onderzoek en ontwikkeling, cybersecurity, verdeelcentrum Amazon en energieprestatie-gebaseerde handelshuur.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

citizen science
Inspiratiegids Citizen science in de klas

In deze inspiratiegids van Scivil vind je als initiatiefnemer van een citizen-scienceproject tips en tricks om met jouw onderzoek naar de klas te trekken.

>> Naar de publicatie 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. 18,4 miljoen euro voor 22 Vlaamse circulaire projecten
  2. Vlaamse Regering stelt paal en perk aan opleidingen over cryptomunten
  3. Wij zoeken Communicatiedeskundige in het kader van het Belgische EU-Voorzitterschap 2024
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven