Bekijk de Webversie

 

septemberverklaring

Septemberverklaring: ''Cultuur is onze rijkdom, technologie is onze toekomst'

Minister-president Jambon presenteerde vorige week in het Vlaams Parlement zijn Septemberverklaring. "Via Flanders Technology & Innovation (FTI) gaan we ons tonen als hét technologielaboratorium van de wereld, maar we gaan ook de grote maatschappelijke uitdagingen aanpakken. FTI wordt een belangrijk gemeenschapsvormend project."

>> Lees meer 

ITG

Instituut voor Tropische Geneeskunde opent nieuw testcentrum

Vorige week werd het Clinical Trial Centre (CTC), een gloednieuw onderzoekscomplex van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen, geopend. In het Clinical Trial Centre test het instituut nieuwe vaccins, medicatie en behandelingen tegen infectieziekten uit, voordat ze in gebruik kunnen worden genomen.

>> Lees meer 

Symposium Vlaams EU-platform 2022: EU-missies en missiegericht O&I beleid in Vlaanderen

Uitnodiging 'Symposium Vlaams EU-platform 2022: EU-missies en missiegericht O&I beleid in Vlaanderen'

Samen met het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (VLEVA) organiseren we op 18 oktober een symposium over EU-missies en missiegericht O&I beleid in Vlaanderen. Het eerste deel van het evenement zal focussen op het Europese beleidskader inzake missies. In het tweede deel zal er een stand van zaken gegeven worden over de missies in Vlaanderen en het (toekomstig) O&I beleid dat hieromtrent gevoerd zal worden.

>> Alle info en inschrijven 

microbioom

Klimaatambities realiseren zonder voedselzekerheid in gedrang te brengen

Het lijkt vaak moeilijk om voedselzekerheid te garanderen en daarbij ook de klimaatdoelstellingen te realiseren. De groeiende inzichten over de werking van microbiomen kunnen hier echter voor doorbraken zorgen en de doelstellingen voor zowel de voedselproductie als voor klimaatbeheersing realiseren.

>> Lees hier meer over onze eigen bijdrage aan het microbioom-verhaal

Ook nog deze week


VARIO
VARIO-rapporten in het kader van IPCEI
De expert-rapporten van de strategische waardeketens (1) Industrial Internet of Things (IIoT), (2) Smart Health, (3) Cybersecurity en (4) Clean, Connected and Autonomous Vehicles (CCAV), die VARIO liet maken in het kader van IPCEI - Important Projects of Common European Intrest, zijn beschikbaar.
>> Naar de rapporten

phd
Finaletickets Vlaamse PhD Cup 2022 uitgedeeld

Vorige week woensdag werd bij SciMingo vzw de halve finale van de Vlaamse PhD Cup betwist. Acht onderzoekers sleepten een finaleticket in de wacht. Zij strijden op 18 oktober in AMUZ (Antwerpen) voor de PhD Cup 2022.

>> Bekijk hier de finalisten

hoogtechnologische sector
De Vlaamse hoogtechnologische sector in kaart gebracht

In het rapport wordt ingezoomd op de Vlaamse hoogtechnologische sector. Dat gebeurt vooreerst op basis van de traditionele statistieken gebaseerd op de regionale rekeningen. 

>> Naar de publicatie 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. België stevig op 5de plaats in European Innovation Scoreboard 2022
  2. VARIO-colloquium 2022
  3. Vernieuwde samenwerkingsovereenkomst tussen Vlaanderen en PMV kiest resoluut voor verduurzaming en transparantie
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven