Hoe lees ik een elektriciteitsplan? – Warmtepomp ook in een appartement - DIY: zo ontlucht je een radiator - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Vervang je oude gastoestellen en krijg een premie!

Heb jij nog een verwarmingstoestel op aardgas dat z'n beste tijd heeft gehad? Vervangen is de boodschap! Want zo'n energieverslinder zorgt meteen voor een hogere factuur. Moderne toestellen verbruiken een pak minder. Met de nieuwe vervangpremie heb je trouwens een extra reden. De aankoop is nóg sneller terugverdiend en je verwarmt elke dag groen, zuinig en comfortabel. Doen!

Waarom je oude gastoestellen vervangen?Het elektriciteitsplan onder de loep

Het lijkt misschien Chinees... Toch loont het de moeite om nu al eens het elektrisch plan van je woning te ontcijferen. Zonde om hiermee wachten tot er werken worden uitgevoerd of je een nieuwe woning koopt. Zo'n schema geeft je namelijk een duidelijk overzicht van de volledige installatie en wordt sowieso gevraagd bij keuring of certificering. 

Hoe lees ik een elektriciteitsplan?

Warmtepomp ook voor appartementen

Iedereen wil duurzaam wonen. Maar kan dat ook in een mede-eigendom? Reken maar! Naast zonnepanelen, ledlampen en andere items die een appartementsgebouw verduurzamen, behoort ook een warmtepomp tot de opties. Een slimme keuze voor milieu en portemonnee.

Lees meer

Opgelet voor CO-gevaar!

Koolstofmonoxide is kleurloos, geurloos, en daarom uiterst gevaarlijk! CO-vergiftiging wordt veelal veroorzaakt door een slecht werkend verwarmingstoestel. In het najaar loop je dan ook meer gevaar.

Hoe CO-vergiftiging voorkomen?

DIY: radiator ontluchten

Vreemde geluiden in de radiatoren? Of worden ze niet meer zo snel warm? Dan is het wellicht tijd om de verwarming te ontluchten. Een karwei dat je best jaarlijks herhaalt, want het bespaart je heel wat energiekosten! 

Stappenplan radiator onluchten

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit