Bekijk de Webversie

 

valorisatie

Europese richtlijnen kennisvalorisatie

De Europese Commissie roept lidstaten en organisaties binnen kennisecosystemen op aan de slag te gaan met het implementeren van door de Commissie opgestelde 'richtlijnen voor kennisvalorisatie'. Dit moet ervoor zorgen dat onderzoeks– en innovatieresultaten op een efficiënte manier worden omgezet in duurzame producten en diensten die de maatschappij ten goede komen.

>> Lees meer 

vario-advies

Buitenlandse private investeringen in O&O en kennisintensieve productie

Het aandeel buitenlandse private investeringen in Vlaanderen in O&O en kennisintensieve productie behoort tot de hoogste in Europa. VARIO onderzocht welk beleid nodig is om de baten van deze buitenlandse investeringen voor de lokale economie, zoals het maximaliseren van spillovereffecten, zo groot mogelijk te maken, en de kosten zo laag mogelijk te houden.

>> Lees meer 

Digital

Uitnodiging infosessie 'Digital Europe Programme'

Op 26 september wordt de derde ronde van oproepen van het Digital Europe Programme (DIGITAL) gelanceerd. Samen met NCP Flanders organiseren we op dinsdag 20 september een infosessie om informatie te geven over de nieuwe oproepen, voorwaarden om deel te nemen en de ondersteuning die NCP Flanders kan bieden aan geïnteresseerde stakeholders. 

>> Alle info en inschrijven

argus

Uitnodiging marktconsultatie 'Met Argus de baan op'

Voor ons project “Met Argus de baan op” nodigen we, samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ondernemingen en organisaties uit om deel te nemen aan een digitale marktconsultatie. Hierin gaan we op zoek naar een schaalbare oplossing die al rijdend automatisch gebreken in de weg en zijn aanhorigheden kan herkennen.

>> Alle info en inschrijven 

werfreserve

Werfreserve Europees voorzitterschap (niveau A)

Ben je op zoek naar een unieke en boeiende uitdaging en wil je mee je schouders zetten onder het EU-voorzitterschap binnen Vlaanderen? Dan is solliciteren de boodschap! Samen met verschillende andere entiteiten zijn we bij het Departement EWI op zoek naar collega’s die dit project mee coördineren en vormgeven. Heb je een voorkeur voor Economie, Wetenschap en Innovatie? Duid dan zeker in het formulier aan dat het EWI-beleidsdomein jouw voorkeur geniet.

>> Alle info en solliciteren 

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. 'Speurgids 2022' nu beschikbaar
  2. ILVO viert 90e verjaardag met festILVO, een uniek festival van Weten en Eten
  3. Vlaanderen investeert in waterscan voor kmo’s en nieuwe reeks waterbesparende maatregelen

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven