Bekijk de Webversie

 

steunpakket

Steunpakket zware energiekosten bij bedrijven

De Vlaamse Regering besliste afgelopen vrijdag om ondernemingen geconfronteerd met stijgende energie-uitgaven als gevolg van de Oekraïnecrisis financieel te ondersteunen. Deze steun moet gezonde ondernemingen continuïteit bieden en hen vrijwaren van een stopzetting van de productie of een faillissement. Er gelden strikte voorwaarden om in aanmerking te komen. 

>> Lees meer

bio-economie

Uitnodiging 'Monitoring en toekomst van de bio-economie in Vlaanderen'

Vorig jaar hebben VITO en ILVO in opdracht van ons EWI departement een monitoringsstudie uitgevoerd in het kader van de opvolging van de Vlaamse bio-economie. Volgende week dinsdag 25 oktober worden deze resultaten in de KVAB te Brussel gepresenteerd, besproken en kijken we naar de toekomst.

>> Alle info en inschrijven 

publieksprijs

Bepaal mee wie vanavond de PhD Cup publieksprijs wint

Vanavond om 20u strijden de acht finalisten voor de Vlaamse PhD Cup 2022. In aanloop naar de finale trachten de finalisten jou alvast te overtuigen door hun jarenlange doctoraatsonderzoek in een filmpje van 90 seconden te pitchen. De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs en krijgt een publicatie in Eos Magazine.

>> Stemmen kan hier tot vanavond 18u

Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap: programma staat online

De voorbije maanden hebben de 150-tal organisatoren van het Wetenschapsfeest niet silgezeten. Samen trakteren ze ons  allemaal op zondag 27 november op meer dan 700 activiteiten op 101 locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel.

>> Bekijk hier het programma

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. op peil houden tijdelijke tewerkstelling inspecteurs Agentschap Innoveren en Ondernemen voor controleren van corona-overheidssteun aan ondernemingen en voordracht benoeming onafhankelijke bestuurders VITO.
>> Bekijk alle beslissingen

EWI-commissie
Verslag EWI-commissie

Vraag om uitleg over het nieuwe convenant met de Vlaamse volkssterrenwachten en over de lancering van Flanders Technology & Innovation.

>> Bekijk het verslag 

cyberveiligheid
Digitalisering. Maak van cyberveiligheid een prioriteit voor jouw kmo

Iederéén is vandaag een mogelijke prooi voor cybercriminelen. Cybersecurity is daarom onmisbaar geworden om de continuïteit van de bedrijfsvoering te garanderen.

>> Naar de publicatie


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Lancering Flanders Technology & Innovation (FTI)
  2. Zonsverduistering 25 oktober
  3. Innovatiegraad Vlaamse ondernemingen stijgt naar 75%
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven