Bekijk de Webversie

 

debat

Europees debat over transnationale samenwerking universiteiten

Vorige week organiseerde het Franse Voorzitterschap van de Raad van de EU een informele vergadering voor de ministers van Hoger Onderwijs en van Onderzoek en Innovatie. De focus van de vergadering lag op de strategie voor het omvormen van de Europese Hoger Onderwijsruimte, en op de synergiëen tussen hoger onderwijs enerzijds en onderzoek en innovatie anderzijds.

>> Lees meer 

fayat

Fayatbeurzen: Vlaams internationaal beursprogramma voor topstudenten

Het nieuwe beurzenprogramma dat Vlaamse topstudenten vanaf volgend academiejaar de kans moet geven om aan gerenommeerde buitenlandse universiteiten te studeren heeft nu ook een naam gekregen: de 'Fayatbeurzen'. De Fayatbeurs kan vanaf 14 februari aangevraagd worden.

>> Lees meer 

batterij

Hergebruik batterijen van elektrische auto's kan Vlaamse economie zes keer meer opleveren dan recyclage alleen

Nu we massaal elektrisch gaan rijden en onze daken vol zonnepanelen liggen, loont het de moeite om even verder te kijken: wat gaan we doen met al die batterijen en panelen eens ze aan het einde van hun (eerste) leven komen? Door die om te bouwen tot thuisbatterijen levert dat de Vlaamse economie tot zes keer meer op tegen 2030 dan enkel het recycleren ervan. Dat hebben onderzoekers van Steunpunt Circulaire Economie becijferd.

>> Lees meer 

FIT

Aantal buitenlandse investeringsprojecten en bijbehorende jobcreatie bereiken recordniveau in Vlaanderen

In 2021 tekende Vlaanderen opnieuw voor een stevige instroom van buitenlandse investeringen. Zo lanceerden internationale ondernemingen vorig jaar 295 nieuwe investeringsprojecten en kondigden daarbij 6.233 extra jobs in Vlaanderen aan. Beide cijfers liggen historisch hoog. Deze recordresultaten komen dankzij respectievelijk een forse stijging van het aantal fusies en overnames en een fikse toename van het aantal jobs in Onderzoek & Ontwikkeling (O&O). In totaal investeerden buitenlandse bedrijven samen 2,86 miljard euro in hun activiteiten op Vlaamse bodem.

>> Lees meer 

scicom academy

SciMingo trakteert op gratis lezingen van (inter)nationale topsprekers

Via de SciComm Academy trakteert SciMingo je maandelijks op een gratis lezing van een (inter)nationale topspreker. Ervaren wetenschapsjournalisten en -communicatoren delen hun tips & tricks over hoe met wetenschap en onderzoek een breder publiek aan te spreken. 

>> Ontdek het volledig programma

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaams beschermingsmechanisme verlengd
  2. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (21 januari 2022)
  3. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2022)
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven