Bekijk de Webversie

 

kmo-portefeuille

Hervorming kmo-portefeuille definitief goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft de hervorming van de kmo-portefeuille definitief goedgekeurd. Het instrument wordt ten eerste inhoudelijk gerichter ingezet, door het toepassingsgebied te beperken tot een brede, maar limitatieve lijst toekomstgerichte thema’s. Ten tweede wordt een kwaliteitskamer ingericht om de controle op de conformiteit en de kwaliteit van de gesubsidieerde dienstverlening te versterken. De hervorming treedt in januari ’23 in werking.

>> Lees meer 

circulair

18,4 miljoen euro voor 22 Vlaamse circulaire projecten

De Vlaamse Regering geeft 18,4 miljoen euro steun aan 22 circulaire projecten. Die projecten richten zich onder meer op minder verbruik van grondstoffen, hergebruik van materialen of herbestemming van onderdelen.

>> Lees meer 

Dag van de Wetenschap

Meer dan 30.000 Vlamingen namen deel aan de 'Dag van de Wetenschap'

Meer dan 30.000 Vlamingen hebben zondag deelgenomen aan de 12de editie van de Dag van de Wetenschap in Vlaanderen en Brussel. Naast de 30.000 deelnemers aan activiteiten op locatie, namen zo'n 3.623 Vlamingen online deel aan 193 digitale activiteiten: 360°-tours, podcasts, digi-quizzen, doe- en bouwpakketten, experimenten, shows, lezingen, spelletjes en workshops.

>> Lees meer

EU

Wij zoeken twee allround communicatiedeskundigen

Wij zijn op zoek naar twee allround communicatiedeskundigen om de communicatieprojecten die op stapel staan n.a.v. het Belgisch Voorzitterschap van de Europese Unie mee tot een goed einde te brengen. Solliciteren kan t.e.m. 6 december.

>> Alle info en solliciteren 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. wijzigingsbesluit kmo-portefeuille: invoering van thema’s en een kwaliteitskamer en convenant Flanders District of Creativity vzw 2023-2027.
>> Bekijk alle beslissingen

ewi-commissie
Verslag EWI-commissie deze week

Vraag om uitleg over het leren investeren in crypto via de kmo-portefeuille en over de middelen voor Vlaanderen uit de Brexit Adjustment Reserve en de aanmeldingen daarvoor.

>> Lees meer 

mimm
Conferentie rond 'Music for social impact'

Op 7 december 2022 slaat PLAY GROUND de handen ineen met HOGENT in een conferentie rond het internationale onderzoeksproject 'Music for social impact'.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Nu zondag 'Dag van de Wetenschap'
  2. 250 jaar Academie 
  3. Trilling in diepe ondergrond Mol en Dessel 

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven