Bekijk de Webversie

 

jo brouns

Jo Brouns nieuwe minister van Economie, Wetenschap en Innovatie

Vlaams parlementslid Jo Brouns, burgemeester van het Limburgse Kinrooi, wordt de nieuwe minister van Economie, Wetenschap en Innovatie in de Vlaamse Regering. Hij neemt daarmee de bevoegdheden over van minister Hilde Crevits die doorschuift naar Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding.

>> Lees meer 

leegstand

25 miljoen euro om leegstand te verhelpen

1 op 10 van de handelspanden in Vlaanderen staat leeg. Om die leegstand aan te pakken en handelskernen weer nieuw leven in te blazen, investeert Vlaanderen 25 miljoen euro extra relancemiddelen in handelskernversterking. Met het budget kunnen lokale besturen handelspanden aankopen en opknappen en de bereikbaarheid van hun gemeente verbeteren.

>> Lees meer 

data science

Uitnodiging 'Data science voor openbare statistieken – onderzoeksresultaten academische samenwerking'

De data science hub van Statistiek Vlaanderen zet in op het toepassen van data science technieken en nieuwe databronnen voor het maken van nieuwe en beter statistieken over Vlaanderen. Er zijn veel opportuniteiten, maar minstens even veel uitdagingen. Statistiek Vlaanderen werkt nauw samen met de academische wereld voor het aanpakken van deze uitdagingen. Op 24 mei zullen de master- en doctoraatstudenten van KU Leuven hun onderzoek van het afgelopen academiejaar toelichten.

>> Alle info en inschrijven

cyberveiligheid

TV-reeks cyberveiligheid

Samen met VLAIO lanceerden we vorige maand een nieuwe tv-reeks op KaZ rond Cybersecurity. Met de reeks willen we in eerste instantie Vlaamse bedrijven wijzen op het belang van cybersecurity en hen op weg zetten om actie te ondernemen ter versterking van hun cybersecurity veiligheid. Voor zij die een of meerdere afleveringen gemist hebben:

>> Herbekijk hier de eerste vier afleveringen

scriptieprijs

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op 2.500 euro

Schreef je net een sterke masterproef? Laat het resultaat straks niet in een archief wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten! Doe mee met de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot 2.500 euro én heel wat persaandacht voor je werk.

>> Alle info 

Vlaamse Regering

Beslissingen Vlaamse Regering deze week

O.a. hinderpremie openbare werken en globalisatiemechanisme voor ondernemingen met een grote omzetdaling in 2021 ten gevolge van de coronavirusmaatregelen.

>> Bekijk hier alle beslissingen in detail

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Officieel startschot uitbouw Vlaamse EdTech-sector
  2. Flanders AI Forum 2022
  3. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven