Bekijk de Webversie

 

zes convenanten

Extra middelen voor Vlaams wetenschappelijk onderzoek in 2022

De coronacrisis heeft het belang van sterk Vlaams onderzoek extra in de verf gezet. De Vlaamse Regering sloot eind vorig jaar zes convenanten met zes top-onderzoeksinstellingen om hun kennis verder uit te breiden en hun internationale positie te versterken. In 2022 gaat het over ruim 33 miljoen euro extra middelen.

>> Lees meer 

UNU-CRIS

Vlaamse Regering hernieuwt steun aan VN-Universiteit in Brugge

De Vlaamse Regering heeft groen licht gegeven voor een tweede beheersovereenkomst voor de Universiteit van de Verenigde Naties in Brugge (UNU-CRIS). Het vierzijdige partnerschap tussen de VN-Universiteit, de Vlaamse gemeenschap, de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent wordt daarmee hernieuwd voor de periode 2022-2026.

>> Lees meer 

astrosounds

Vlaamse wetenschappers zoeken burgers die naar sterren willen luisteren

Een groep Vlaamse wetenschappers heeft een nieuw project gelanceerd om burgers op te roepen naar sterren te luisteren. Bepaalde sterren trillen en hebben daardoor een verschillend timbre of klankkleur. Het project kreeg de naam AstroSounds en is één van de 20 door ons geselecteerde Citizen Science projecten.

>> Website AstroSounds 

amai

De vier amai!-projecten zijn bekend

Binnen elk van de vier projecten zal een toepassing ontwikkeld worden die, elk in hun thema, een van jullie ideeën tot werkelijkheid brengt. Het zal gaan om een slimme bomenkaart (klimaat & milieu), een systeem dat de staat van fietspaden in kaart brengt (mobiliteit), een persoonlijke diabetesadviseur (gezondheid) en live-ondertiteling in de les voor anderstalige leerlingen (werk).

>> Lees meer 

ET

Gezocht: Projectmanager Einstein Telescoop

De Einstein Telescoop wordt een unieke grootschalige internationale onderzoeksinfrastructuur die gedurende een halve eeuw het universum zal bestuderen aan de hand van zwaartekrachtsgolven. Vlaanderen speelt, samen met de andere Belgische partners, een voortrekkersrol in dit project. Het drielandenpunt België-Nederland-Duitsland is genoemd als mogelijke locatie. Voor de inhoudelijke ondersteuning zoeken we op korte termijn een "Projectmanager Einstein Telescoop". Deadline is 21 januari.

>> Lees meer 

vario

VARIO zoekt Junior Beleidsadviseur

Heb je een passie voor onderzoek en innovatie en wil je meewerken om van Vlaanderen een top kennis- en innovatieregio te maken? Dan is deze VARIO-vacature zeker iets voor jou. Als junior beleidsadviseur werk je mee aan het Memorandum van VARIO voor de volgende Vlaamse Regering 2024-2029, waarin de raad zijn prioriteiten meegeeft voor het beleid inzake wetenschappelijk onderzoek, innovatie en ondernemerschap. Solliciteren kan nog tot en met 23 januari.

>> Bekijk de vacature 

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Laatste Vlaamse Regering 2021: 15 belangrijke beslissingen voor het beleidsdomein EWI
  2. Maak kennis met de vijf nieuwe PIO-projecten
  3. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (17 december 2021)

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven