Bekijk de Webversie

 

chipwet

Europese Chipwet moet tegen 2030 43 miljard euro aan private en publieke middelen mobiliseren

De Europese actie voor halfgeleiders ("de EU Chipwet") werd vorige week aan de start van de Europese industriedagen goedgekeurd. Deze EU Chipwet maakt deel uit van de strategie van de EU inzake open strategische autonomie. Met de wet wil de EU haar ambitie waar kunnen maken om haar huidige marktaandeel in de wereldwijde chipproductie te verdubbelen tot 20% in 2030.

>> Lees meer

digital europe

Uitnodiging infosessie 'Digital Europe: tweede oproep'

Op 22 februari wordt de tweede oproep van het Digital Europe Programme (DIGITAL) gelanceerd. Samen met het NCP Flanders organiseren we een dag later, op 23 februari, een  infovergadering om informatie te geven over de inhoud van het programma, de uitvoering ervan en de ondersteuning die NCP Vlaanderen kan bieden aan geïnteresseerde stakeholders.

>> Alle info en inschrijven 

saphire

Uitnodiging gepersonaliseerde geneeskunde: 'SAPHIRe slotevent'

SAPHIRe (‘Securing the Adoption of Personalised Health in Regions’) een van de Europese projecten gecoördineerd door ons Departement EWI, loopt dit jaar ten einde. Op 25 en 26 april houden we het slotevenement getiteld 'Personalised Medicine in European Regions—A Roadmap to the Future of Medicine.' Allen welkom. 

>> Alle info en inschrijven

cyber

1 op 8 bedrijven in Vlaanderen slachtoffer van cyberaanval

Bijna 1 op de 8 van de Vlaamse bedrijven werd het afgelopen jaar slachtoffer van een cyberaanval. Dat blijkt uit een eerste nulmeting die Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits liet uitvoeren om de maturiteit van cybersecurity in Vlaamse bedrijven in kaart te brengen.

>> Lees meer 

2022

Ontdek de winnaars van de Henry van de Velde Gold Awards 22

In de Brusselse Bozar zijn vorige week de veertien Henry van de Velde Gold Award Winners bekendgemaakt. Die gelden als de "Oscars van design" in Vlaanderen. Ontdek de winnaars van de Lifetime Achievement, Young Talent, Company, Ecodesign by OVAM, Public Gold Award en de Award-winnaars binnen de overige negen categorieën.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. subsidie AI-plan onderzoeksluik en uitgesloten diensten voor de kmo-portefeuille.
>> Lees meer

EWI-commissie
Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commissie vragen om uitleg over o.a. het waterstofakkoord tussen Vlaanderen en Tasmanië, het convenant met de Vlaamse Volkssterrenwachten, duaal leren en het gebruik van de middelen uit het Brexitfonds.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

flanders space
Seminarie ruimtevaarteconomie & jobbeurs

Vrijdag 25 maart organiseert de Vlaamse ruimtevaartsector in Leuven een seminarie met als thema: "De Vlaamse ruimtevaarteconomie: inspirerend, innoverend, stimulerend, verbindend".

>> Alle info en schrijven 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaanderen wil waterstof uit Australië importeren en eigen waterstofexpertise uitvoeren
  2. Online seminaries van Vlaams Supercomputer Centrum (VSC) over quantum computing
  3. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (3 februari 2022)
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven