Bekijk de Webversie

 

logo EPO

Europese octrooiaanvragen: Vlaanderen tiende Europese regio

Het aantal octrooiaanvragen van Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen bij het Europees Octrooibureau (EPO) is in 2021 ondanks de pandemie met 3,3% toegenomen. België staat daarmee op de negende plaats binnen de EU. Vlaanderen op zijn beurt staat op nummer 10 in de rangschikking van de actiefste octrooiregio's in Europa.

>> Lees meer 

webshop

Een derde van Vlaamse handelaars heeft eigen webshop

Een derde van de detailhandelaars in Vlaanderen heeft een eigen website met een eigen webshop. Voor 6 op de 10 handelaars was de coronacrisis de aanleiding om meer werk te maken van online activiteiten. Vooral leeftijd blijkt een drempel om digitalisering binnen de zaak te omarmen. Dat blijkt uit een onderzoek van VLAIO dat Vlaams minister van Economie Hilde Crevits liet uitvoeren bij 1100 handelaars.

>> Lees meer 

EWI-commissie

Cyberscan, AI-nulmeting, pakjesbedrijven,...

Minister Crevits kreeg in de EWI-commissie vragen om uitleg over o.a. het Welvaartsfonds, cyberscan, AI-nulmeting, controle bij de pakjesbedrijven en het garanderen dat doctoraatsstudenten in optimale omstandigheden kunnen werken.

>> Bekijk hier alle vragen en antwoorden 

Vlaamse Regering

Beslissingen Vlaamse Regering

O.a. wijziging lijst met uitgesloten diensten voor de kmo-portefeuille, bijkomende steunmaatregel voor de door de Brexit geïmpacteerde bedrijven en organisaties in het kader van de Brexit-aanpassingsreserve (BAR) van de Europese Unie, subsidie projecten oproep City of Things 2021 en lancering oproep City of Things 2022 en subsidie Regionale Technologische Centra en Thomas More Hogeschool voor uitvoering XR-actieplan.

>> Bekijk alle beslissingen in detail

Ook nog deze week


Europese Commissie
Uw mening over dwanglicenties voor octrooien
De Europese Commissie vraagt uw mening over een nieuw Europees kader voor dwanglicenties voor octrooien. Houders van intellectuele eigendomsrechten, evenals gebruikers van beschermde technologieën, onderzoekscentra, non-profitorganisaties en overheidsfunctionarissen worden gevraagd input te leveren.
>> Reageren kan tot en met 29 april

IP
Europese handleiding voor valorisatie van Horizon Europe R&I projecten

De Europese Intellectual Property (IP) Helpdesk heeft een handleiding gepresenteerd om de effectiviteit van Horizon Europe R&I projecten te meten en verbeteren.

>> Lees meer 

STI
Bestel uw STI-brochure(s)

Gedrukte exemplaren van de nieuwe 'STI in Flanders 2022 - brief overview' zijn vanaf nu te bestellen via de publicatiedatabank. Een ideale publicatie voor internationale fora.

>> Bestel hier


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Wij zoeken beleidsmedewerkers in kader van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie
  2. Future Summits 2022
  3. Amai!, we zijn weer gestart! Wat is jouw idee voor AI?
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven