Bekijk de Webversie

 

open science

Uitnodiging: 'Tussen bubbel en silo: sporen naar adequate informatie'

FELNET organiseert op donderdag 24 november in het Ellipsgebouw te Brussel de studiedag 'Tussen bubbel en silo: sporen naar adequate informatie' waar open science, open access en open data centraal staat. Onze Departement EWI-collega's brengen die dag het verhaal van het Vlaamse Open Science beleid, de European Open Science cloud en de onderzoeksdatabank FRIS: onderzoeksinformatie in tijden van open science en open data. 

>> Alle info en inschrijven 

green transition

Wij zoeken beleidseconoom Groene Transitie

Wil je als beleidsmedewerker meewerken aan de verdere uitbouw van het Vlaams economisch beleid en de groene transitie bij ons Departement EWI? Ben je analytisch, werk je graag zelfstandig en heb je een vlotte pen? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken.

>> Alle info 

SV

Uitnodiging: 'Over machine learning, artificiële intelligentie en statistiek'

Statistiek Vlaanderen organiseert op 17 november een seminarie over de relatie tussen machine learning, artificiële intelligentie (AI) en statistiek. Bart Van Rompaye (KPMG Lighthouse) zal het hebben over de belangrijke rol die statistiek speelt bij machine learning. Daarnaast staat professor Seppe vanden Broucke (UGent & KU Leuven) stil bij de risico’s van artificiële intelligentie (AI). Hij zal ingaan op de voorwaarden waaraan AI moet voldoen om betrouwbaar te zijn.

>> Alle info en inschrijven 

AI

Stem op jouw drie favoriete AI-projecten

Het project amai! betrekt burgers bij innovatie op vlak van AI. Op basis van de meer dan 500 ideeën voor AI dienden verschillende teams een voorstel in om een idee waar te maken. De expertenjury weerhield zes voorstellen, verspreid over de thema’s klimaat & milieu, gezondheid, werk en mobiliteit.

>> Stem hier op jouw drie favoriete projecten

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. samenwerkingsakkoord 2023-2037 Belnet en Plan Vlaamse Veerkracht: subsidie ArcelorMittal Belgium voor project 'Eerste Industriële Ontplooiing RecHycle'.
>> Lees meer

Verslag
Verslag EWI-commissie

Vraag om uitleg over de Limburgse industrieterreinen en over steun voor student-ondernemers.

>> Bekijk het verslag 

phd cup
Sportwetenschapper Eline Lievens wint Vlaamse PhD Cup 2022

Sportwetenschapper Eline Lievens (UGent - FWO) is de grote winnaar van de Vlaamse PhD Cup 2022. Ze won zowel de publieksprijs als de juryprijs met de pijnloze techniek die ze op punt zette om spiervezels bij atleten te meten.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Steunpakket zware energiekosten bij bedrijven
  2. Activiteiten Wetenschapsfeest online
  3. Uitnodiging 'Monitoringsstudie Bio-economie'

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven