Bekijk de Webversie

 

blauwe economy

Blauwe economie: oprichting Europese waarnemingspost

Europa richt een waarnemingspost voor de blauwe economie op. Deze zal jaarlijkse verslagen over de blauwe economie publiceren en updates verstrekken over de vorderingen bij het koolstofvrij maken van de blauwe economie. 

>> Lees meer

REPOWER

REPowerEU-plan moet afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen snel verminderen en groene transitie bespoedigen

Het nieuwe REPowerEU-plan dat de Europese Commissie vorige week presenteerde mikt op strategische Europese onafhankelijkheid van Russisch gas en olie in 2027. Om dit te realiseren worden de ambities opgedreven: zo moet tegen 2030 het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix 45% bedragen (oorspronkelijk 40%) en doet men een bijkomende investering van 200 miljoen euro om onderzoek naar productie en gebruik van waterstof als schone energiebron te versnellen via Horizon Europe.

>> Lees meer 

VARIO-advies

VARIO-advies: Visie op een goede beleidsmix tussen vrije en thematische steun voor O&O in Vlaanderen

Met zijn meest recente advies beantwoordt VARIO een vraag van viceminister-president Crevits naar “een juiste beleidsmix in Vlaanderen tussen de eerder traditionele bottom-up kanalen en de meer thematisch/missiegerichte aanpak”. VARIO voerde een kwantitatieve analyse uit van de verhouding tussen vrije (bottom-up) en thematische (top-down) Vlaamse middelen voor O&O, en de evolutie daarbinnen gedurende de jongste tien jaar.

>> Bekijk hier de conclusies van de analyse

AI

Uitnodiging: Innovatieve overheidsopdrachten en AI in de praktijk

Op 17 juni presenteert PIO op de 'Vlaamse Staten-Generaal over Artificiële Intelligentie' aan de hand van enkele concrete innovatieve overheidopsdrachten de mogelijkheden die Artificiële Intelligentie kan bieden voor de versterking van de publieke dienstverlening en beleidsvoering.

>> Alle info en inschrijven 

jo brouns

Jo Brouns legt eed af als nieuwe Vlaamse minister

Jo Brouns legde vorige week in het Vlaams Parlement in handen van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans de eed af als nieuwe Vlaams minister.

>> Lees meer 

verslag EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Jo Brouns antwoordde vorige week in de EWI-commissie op vragen over o.a. de Brexit Adjustment Reserve, het promoten van Vlaanderen als hoogtechnologische kennisregio en de terugbetaling van voorschotten aan het muziekfestival Pukkelpop.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

Ook nog deze week


users day
VSC Users Day 2022
Op 21 juni organiseert het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC) een VSC Users Day in Gent. Je krijgt de unieke kans om Hortense, de nieuwe Tier-1 supercomputer aan de Universiteit in Gent te bezoeken.
>> Alle info en inschrijven

amai!
amai! Info- en netwerkevent voor de projectoproep

Op 30 juni organiseert Scivil samen met het Kenniscentrum Data & Maatschappij een event waarbij de nieuwe amai! projectoproep wordt toegelicht. Consortia kunnen tot €75.000 financiering ontvangen om een van de amai!-ideeën waar te maken.  

>> Alle info en inschrijven 

STI in Flanders
STI in Flanders

Met zijn 176 pagina's geeft 'STI in Flanders' een totaaloverzicht van de essentiële beleidslijnen over wetenschap, technologie en innovatie, inclusief de belangrijkste indicatoren en cijfers in Vlaanderen. Het biedt zo een diepgaand overzicht van het Vlaams innovatie eco-systeem in een internationaal vergelijkende context.

>> Naar de publicatie 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Jo Brouns nieuwe minister van Economie, Wetenschap en Innovatie
  2. SV-Seminarie: Data science voor openbare statistieken – onderzoeksresultaten academische samenwerking
  3. 25 miljoen euro om leegstand te verhelpen
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven