Bekijk de Webversie

 

FTI

Lancering Flanders Technology & Innovation (FTI)

De Vlaamse Regering lanceert Flanders Technology & Innovation (FTI), een grootschalig project rond technologie en innovatie. Bedoeling is dat overheid, bedrijven en kenniscentra samenwerken rond vijf grote uitdagingen: energie en klimaat, gezondheid en voeding, levenslang leren, data en media en entertainment.

>> Lees meer 

ecoom

Innovatiegraad Vlaamse ondernemingen stijgt naar 75%

De totale innovatiegraad bij Vlaamse ondernemingen bedraagt 75% voor de periode 2018-2020. Dit percentage ligt in lijn met de opgetekende stijging in de periode 2012-2018 (van 56% naar 70%). Dat blijkt uit de meest recente Innovatievragenlijst (Community Innovation Survey - CIS). Deze vragenlijst gaat na in welke mate Vlaamse ondernemingen investeren in innovatie.

>> Lees meer 

energiecrisis

Vlaamse bedrijven kunnen beroep doen op uitgebreide overbruggingslening

Vlaamse bedrijven die in acute liquiditeitsnood verkeren, kunnen een beroep doen op de uitgebreide overbruggingslening. Het gaat om een van de maatregelen uit de Septemberverklaring om de forse energiekosten op te vangen.

>> Lees meer

ewi-commissie

Verslag EWI-commissie

O.a. vraag om uitleg over de lessen uit het Vlaamse subsidieregister voor de beleidsdomeinen WSE en EWI, uitrol van 5G in Vlaanderen en het nieuwe samenwerkingsakkoord met ParticipatieMaatschappij Vlaanderen.

>> Bekijk hier alle vragen en antwoorden 

eclips

Zonsverduistering 25 oktober

Als de weergoden meewillen, maken we op dinsdagmiddag 25 oktober een gedeeltelijke zonsverduistering mee. De maan zal tijdens de schooluren geleidelijk voor de zon schuiven. Om kinderen en jongeren op die dag het fenomeen ten volle te laten beleven, startte de Vlaamse volkssterrenwachten een informatiecampagne voor de verspreiding van eclipsbrilletjes en lesmateriaal voor scholen.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. overbruggingslening ondernemingen.
>> Lees meer

technopolis
Technopolis toont jongeren hoe STEM de toekomst kan redden

In 'F*CK?! My Future!', een gloednieuwe YouTube-reeks voor jongeren, toont Technopolis samen met vier innovatieve bedrijven dat een duurzame toekomst in de maak is.

>> Lees meer 

Flanders in figures 2022
Flanders in Figures

De nieuwe Engelstalige brochure ‘Flanders in Figures 2022’ geeft net als de Nederlandse tegenhanger ‘Vlaanderen in Cijfers 2022’ aan de hand van een beperkte set Vlaamse openbare statistieken een kernachtig beeld van Vlaanderen, gepresenteerd in toegankelijke tabellen, figuren en infographics.

>> Naar de publicatie 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Septemberverklaring: 'Cultuur is onze rijkdom, technologie is onze toekomst'
  2. Symposium Vlaams EU-platform 2022: EU-missies en missiegericht O&I beleid in Vlaanderen
  3. 200 miljoen voor Vlaams-Nederlandse samenwerking

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven