Bekijk de Webversie

 

W&I beleid

Decreetswijziging 'organisatie en financiering van het wetenschaps- en innovatiebeleid'

Gisteren verscheen in het Belgisch staatsblad 'Het decreet houdende wijziging van het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie en financiering van het wetenschaps- en innovatiebeleid'. Naast een aantal juridisch-technisch wijzigingen wordt onder andere een nieuw hoofdstuk i.v.m. het beleidskader voor de Vlaamse industriële klimaattransitie, een hoofdstuk m.b.t de structurele financiering van EnergyVille en ook een hoofdstuk voor de erkenning van Vlaamse Wetenschappelijke instellingen ingevoegd.

>> Lees hier een woordje uitleg bij deze verschillende wijzigingen 

europese hyperloop

Hyperloop pioniers kijken naar Vlaanderen voor realisatie matuur Hyperloop ecosysteem

Vlaanderen kan een strategische partner zijn in de uitrol van het Hyperloop netwerk. Dit zijn de conclusies van VIL, aangesteld als Hyperloop manager door de Vlaamse Regering. De interesse vanuit de leidende Hyperloop pioniers naar de belangrijke technologische troeven hiervoor in Vlaanderen is groot en vertaalt zich in meer dan dertig concrete ontmoetingen met het oog op samenwerking.

>> Lees meer

wetenschapsfestival brussel

Gezocht: onderzoekers voor Wetenschapsfestival Brussel

Op zondag 27 november is het opnieuw Dag van de Wetenschap en vindt in Muntpunt het Wetenschapsfestival Brussel plaats. Naast Erasmushogeschool Brussel, Odisee Hogeschool, VUB en Scimingo neemt ook FWO dit jaar deel. Onderzoekers die aan het festival willen deelnemen kunnen zich aanmelden via onderstaande link.

>> Registratie Wetenschapsfestival Brussel

NEB-festival

Eerste editie van New European Bauhaus-festival zoekt duurzame toekomst

Brussel ontvangt van 9 tot 12 juni de eerste editie van het New European Bauhaus-festival. Het evenement is een initiatief binnen de Europese Green Deal en heeft als doel om een divers publiek samen te brengen om te debatteren over een duurzame en stijlvolle toekomst. Locaties zijn Gare Maritime op Tour & Taxis en de Kunstberg.

>> Alle info en inschrijven 

clean vision summit

Uitnodiging 'Clean Vision Summit'

Op dinsdag 14 juni organiseert VITO opnieuw de Clean Vision Summit. In de Bijloke in Gent zet VITO duurzame technologieën in de kijker die je als bedrijf kunnen helpen bij de ontwikkeling van performantere bedrijfsprocessen, innovatieve producten en slimme diensten voor je klanten. Mis de kans niet om de laatste nieuwe opportuniteiten in duurzame technologie voor jouw bedrijf te leren kennen.

>> Alle info en inschrijven

AI-forum

Uitnodiging 'Flanders AI Forum 2022'

Ontdek volgende week dinsdag wat Vlaanderen te bieden heeft op het vlak van datagebruik en Artificiële Intelligentie. Op één dag en één locatie brengen we Vlaamse ondernemers samen met digitale experten uit de bedrijfs-, onderzoeks- en onderwijswereld.

>> Schrijf je hier nu gratis in

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Innovatieve overheidsopdrachten en AI in de praktijk
  2. Blauwe economie: oprichting Europese waarnemingspost
  3. VARIO-advies: Visie op een goede beleidsmix tussen vrije en thematische steun voor O&O in Vlaanderen

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven