Facebook icon Twitter icon Forward icon

Vil du få opp effektiviteten i høst?

Da var sommeren plutselig forbi. Eller ferien i hvert fald. For de fleste.

Nå starter høstens eventyr og jeg hadde lyst til å gi deg noen tips til hvordan du og dem du har rundt deg kan bli mer effektive og dermed få det maksimale ut av de siste månedene av 2015.

I denne utgave av nyhetsbrevet vil jeg blant annet gi deg noen tips til hvordan du enklest kommer i gang etter ferien, hvordan du med fordel kan endre ditt syn på hva som motiverer mennesker, hvordan du kan komme til å skape økt produktivitet. Frykten for å feile er ofte det som stopper oss mennesker og derfor vil jeg til slutt gi deg mine tipp til å overkomme denne frykten.

Her er overskriftene:

  • Slik kan du komme raskt tilbake i jobb-modus etter ferien.
  • Hvorfor glade arbeidsplasser er opp til 12% mer produktive?
  • Den overraskende sannheten om hva som egentlig motiverer oss.
  • Norges største arbeidsglede(dreper) undersøkelse.
  • 7 metoder til å overkomme frykten for å feile.

Har du ideer eller ønsker til hva jeg kan skrive om i fremtidige nyhetsbrev er du mer enn velkommen til å kontakte meg med konkrete forslag.

I neste nyhetsbrev skal det blant annet handle om ros og anerkjennelse. Det kan du glede deg til, for da skal jeg dele noen innmari gode artikler og tipp med deg.

God leselyst.

10 tipp til arbeidsgleden etter ferien

Sannsynligheten for du sitter på kontoret ditt på jobben og leser dette er sikkert stor. Litt trøtt. Litt vanskelig ved å komme helt opp i gir etter ferien. Mange av oss starter faktisk alt for hardt opp.

Min danske partner har skrevet en ganske utmerket liten sak om dette. Jeg har lyst til å dele den med deg slik du kanskje kan få en litt gladere oppstart etter ferien.

Les tipsene her.

Glade arbeidsplasser er opp til 12% mer produktiv

Nyeste forskning indikerer kraftig at vi jobber mer effektiv, er mer kreativ og samarbeider bedre når vi er glade på jobben. University of Warwick har funnet ut at bedrifter som fokuserer på å skape arbeidsglede oppnår ikke bare at produktiviteten øker med opptil 12%, de opplever også at bunnlinjen øker markant. Deres utskifting av medarbeidere er ekstrem lav og ikke minst tiltrekker de lettere høy kvalifisert og glad arbeidskraft.

Shawn Anchor, forfatter til, The Happiness Advantage, har funnet ut at hjernen jobber mye bedre når mennesker er positive og glade og sir; glede fører til nye nivåer av profitt, så enkelt er det.

En nylig Gallup undersøkelse viser at kun 13%, på verdensplan, er engasjert i jobben deres. Det betyr med andre ord at 87% kan engasjere seg mer og dermed skape mer. Det vitner om et enormt potensial for å skape bedre arbeidsplasser som leverer bedre resultater og har gladere medarbeidere.

Det viktigste arbeidsplasser kan gjøre for å endre på det er å fokusere på arbeidsglede. Det er da fantastisk, spør du meg. Tenk å gå på jobb hver dag med den viten, at om du er glad og fokuserer på å skape glede, da oppnår du mer. Det må da være noe for alle, tenker jeg.

Forskningen viser at det er små tiltak som må til for at du og de rundt deg blir gladere, mer kreative og effektive. Her skal du få noen stykker av dem, noe du kan gjøre med en gang, da det ikke krever veldig mye mer enn deg selv og lysten til å bli gladere:

- Hjelp andre.
- Ros og anerkjenn andre (dette kommer det mye mer om i neste nyhetsbrev)
- Ta 2-5 min. for deg selv hver dag der du tenker på annet enn jobb (når du er på jobb).
- Reflekter og skriv ned tre ting du er takknemlig for på jobben hver dag.

og du er godt på vei. Hvem kan ikke gjøre det?

Gjennom å gjøre alle glade får du en bedre arbeidsplass som leverer bedre resultater og det krever mye mindre enn du tror.

What's not to love about that?

What are you waiting for?

Hvordan skaper du egentlig motivasjon?

Jeg har lyst til å dele enn video med deg som helt sikkert vil endre synet ditt på hva som motiverer oss mennesker. Som jeg tidligere har skrevet om skaper man ikke arbeidsglede gjennom å ha fokus på penger, bonus, lønnsforhøyelse og andre former for belønning.

Det samme gjør seg gjeldende, når vi prater om motivasjon. Langt de fleste av oss tror at så lenge vi blott gir mennesker en stor nok belønning nok mange ganger, da vil de prestere bedre og dermed vil bedriften tjene flere penger.

Denne videoen viser at det ikke er helt sant. Den viser tvert imot hvordan du faktisk best skaper den atferd du virkelig ønsker, hvordan du faktisk oppnår å skape motivasjon hos mennesker.

Professor Bård Kuvaas ved Handelshøyskolen BI har gjennomført en omfattende studie blant nærmere 800 ansatte i tre norske kommuner. Undersøkelsen slår fast at medarbeidere som opplever tilfredshet, glede og mening når de utfører arbeidsoppgavene sine, skaper de beste resultatene. De er indre motiverte, i motsetning til de som først og fremst ser jobben som et middel til å oppnå noe, som for eksempel lønn og prestisje.

Jeg er sikker på, at når du har lest dette vil ditt syn på hva som skaper motivasjon ha endret seg litt og du vil nå være i stand til bedre å skape motivasjon hos deg selv og dem rundt deg.

7 metoder til å overkomme din frykt for å feile

Will Smith har en gang sagt følgende;

“You have to remember, fear is not real. It is a product of the thoughts you create. Don’t misunderstand me. Danger is very real. But fear is a Choice.”

Har du noen gang stoppet å gjøre noe du virkelig gjerne ville fordi du ble redd for et eller annet?

Hånden på hjertet, har du?

Jeg tror de fleste har det.

Ofte er det frykten for å feile som holder oss tilbake. Det kan også være frykten for at andre vil være uenige med oss eller at det vi ønsker å gjøre ikke stemmer overens med det andre ville ha gjort.

Uansett "unnskyldning" finnes der en vei ut av dette mønsteret og den veien vil jeg dele med deg.

Her kan du lese hvordan du overkommer din frykt for å feile.

Hva dreper arbeidsgleden din? Delta i vår store undersøkelse

Jeg har delt denne med deg før. Jeg deler den igjen da der siden sist er kommet nye lesere til og jeg ønsker å gi dem muligheten til å fylle ut spørreskjemaet og dele det med andre om dem ønsker det.

Håper du som har sett dette kan bære over med meg ;-)

Når har du sist hatt en dårlig dag på jobben? Og hva gjorde det til en dårlig dag?

Vi vil veldig gjerne vite, hva som dreper nordmennene sin arbeidsglede, derfor har vi laget denne undersøkelsen.

Der er 11 spørsmål så det burde ikke ta deg mer end 2-3 minutter å besvare den.

Du finner undersøkelsen her.

Jeg håper du har lyst å bruke to minutter på å fylle ut skjemaet.