Af Søren S. Bengtsen, medlem af DUNs bestyrelse
Starten af det nye år byder på hjemmearbejde, virtuel eksamen og usikkerhed omkring coronasmitte. Vi har erkendt, at situationen ikke går væk (foreløbig), men er én, som vi må leve med. Dette kan kalde på bekymring, men også på behovet for at fokusere mere på glæde i det nye år. Vi ser i tiden et øget fokus på trivsel og arbejdsglæde på landets universiteter. Trivsel og glæde skal først og fremmest kunne mærkes, føles og være en del af det akademiske arbejde og miljø – og må ikke stagnere som vedvarende dokumentation gennem generiske evalueringer med standardiserede spørgeskemaer. Glæde
forstår jeg ikke som en naiv lykkerus eller en ensrettet og ensidig glædefuld adfærd. Glæde er betinget af fællesskab og solidaritet i svære, ukendte og udfordrende situationer. Vi kan begynde at spørge: Hvordan ser glæde ud i undervisningen? Er der behov for et nyt blik og et nyt sprog for at få øje på glæden? Hvordan ser glæde ser ud i studiemiljøer og i ledelse? Kan vi få øje på glæde i ledelsen af universiteterne? Glæde skal ikke måles og vejes men have lov at rodfæste sig i vores studie- og undervisningspraksis. I nysgerrigheden og kreativiteten i vores uddannelser. I visionen og solidariteten i den institutionelle ledelse. Glæd dig!
The reviews of 271 abstracts for ICED22 are complete tomorrow!
Soon the program of
the ICED 2022 Conference (June 1-3, 2022) and
the Pre-conference (May 31, 2022)
will be available on the ICED22 website.
Follow ICED22 on Twitter and LinkedIn
DiP - Digital Pedagogy and Learning in Higher Education
Dato: 17. januar 2022
Kun for SIG'ens medlemmer
Til Nytårs-DiP vil resultaterne af DiPs første halvår blive præsenteret – og der bliver plads til dialog og diskussioner om, hvor SIG'ens medlemmer gerne vil hen i 2022.
Så hvis du vil have indflydelse på, hvor DiP skal hen, så sørg for at komme og deltage i debatten.
DoDS - Development of Doctoral Supervision
Online møde:
Hvordan kan vejledere understøtte ph.d.-studerendes trivsel?
Dato: 26. januar 2022
Åbent for alle med interesse i uddannelse af ph.d.-vejledere
Mødet vil indeholde oplæg fra medlemmer af DoDS, og der vil være tid til diskussion og deling af nyttige ressourcer og litteratur om 'Doctoral student well being and supervision'.
BATL - Bias Aware Teaching and Learning
Webinar:
”That’s so gay” - Addressing excluding behaviour and bigotry: replace inaction with inclusive and effective approaches
February 23, 2022
Open to all
This webinar’s rationale is to help teachers achieve inclusive, unbiased learning environments. The webinar is available to all who work in HEIs.
HEPP - Higher Education Policy and Practice
Panel debate:
(Un)willing academic work - Between complicity and critique
March 2, 2022
Online
Open to all
This panel debate addresses the complexities and contradictions present in universities today, where academics often work (un)willingly to implement agendas they do not whole-heartedly support - or which they only partially support, and perhaps not as explicitly as they could do, due to various cultural-critical conventions. The webinar is available to all who work in HEIs.
Uddannelsesudvikling af videregående uddannelser
Online workshop:
Rollerne i en studieordningsrevisionsproces
9. marts 2022
Åbent for alle
Når det besluttes, at man vil revidere en studieordning, hvem italesætter så formålet og visionen for uddannelsen, hvem er involveret i beslutningerne og processen? Denne session vil have fokus på de forskellige aktører der kan være involveret i en udviklings- og designproces for en studieordning.
Uddannelsesudvikling af videregående uddannelser
Online workshop:
Studenterinddragelse i uddannelsesudvikling
18. maj 2022
Online
Åben for alle
Bør vi inddrage de studerende i uddannelsesudvikling, hvordan inddrager vi dem, og gider de overhovedet at tage del i udviklingen?
På denne workshop vil deltagerne få en casepræsentation af Professor Harm Peters fra Charité-Universitätsmedizin Berlin om deres arbejde med uddannelsesudvikling.
Faglig vejledning og mentoring på de videregående uddannelser
Forårsmøde:
Rum og læring
20. maj 2022
Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design og Konservering, København
Kun for SIG'ens medlemmer
Der bliver taget fat på rummets betydning for vejledning og rumlig organisering i forhold til forskellige vejledningssituationer, og deltagerne vil bl.a. besøge en klassisk tegnesal for arkitektstuderende på Det Kongelige Akademi.
Har du ændringer til din DUN-profil, bedes du
sende os en mail på dun@dun-net.dk
|