Af Lars Ulriksen og Mette Krogh Christensen
hhv. formand og næstformand i DUNs bestyrelse
Sæt pris på god undervisning
Vi har mange metoder til at anerkende god undervisning. En af dem er priser. Uddannelses- og Forskningsministeriet har nu for andet år uddelt deres Undervisningspris inden for universitetsverdenen, og den gik i år til Nicole Schmitt, Københavns Universitet, og Jakob Egholm Feldt, Roskilde Universitet, som hver modtog 500.000 kr. Priserne anerkender den store betydning, som fremragende undervisere har.
Undervisningspriser har en vigtig funktion, for gennem priserne bliver undervisningen direkte matchet op mod forskningen. I forskningsverdenen uddeles der konstant priser og anerkendelse i form af penge og titler. Carlsbergfondet uddeler de prestigefyldte forskningspriser til excellente forskere. Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler EliteForsk-prisen til yngre forskere i international særklasse. Der bliver ugentligt opslået hyldester på Twitter eller LinkedIn om den ene eller anden forsker, der har fået en pris – eller måske blot fået en videnskabelig artikel publiceret.
Men hvornår har du sidst set et opslag om en underviser, der bliver hyldet med pris og penge for sin excellence? Alt for sjældent. Gode undervisere er ofte et ydmygt folkefærd, men det er godt at hylde dem. Samtidig er det vigtigt, at god undervisning også anerkendes i det daglige – af de lokale ledelser og af kolleger. God undervisning hænger sammen med kulturer, som støtter og anerkender, at man lægger kreativitet og kræfter i god undervisning.
Man kan også lade sig inspirere af hinanden, og i den forbindelse har UPS (Universitetspædagogisk Snak) udgivet en podcast med samtaler med årets to prismodtagere, så vi kan blive klogere på, hvad Nicole og Jakob tænker om god undervisning, om studerendes læring, og om undervisningens plads i det moderne universitet.
Universitetspædagogisk Snak, UPS
Undervisningsprisen 2021
I denne 6. episode af DUNs podcastserie, Universitetspædagogisk Snak, har værten, Kasper Bergstrøm, fået besøg af de to vindere af Undervisningsprisen 2021: Nicole Schmitt fra Københavns Universitet og Jakob Egholm Feldt fra Roskilde Universitet.
DUEL - Danske Universiteters E-Læringsnetværk
Hybrid netværksmøde:
Meritering af Universitetspædagogiske Kompetencer, MUK
Ny dato: 14. januar 2022
Aarhus Universitet og online
Åben for alle
SIG'en DUEL inviterer hermed til netværksmøde i Aarhus hos det nye universitetspædagogiske center: Center for Educational Development.
Uddannelsesudvikling af videregående uddannelser
Online workshop:
Rollerne i en studieordningsrevisionsproces
9. marts 2022
Online
Åben for alle
Når det besluttes, at man vil revidere en studieordning, hvem italesætter så formålet og visionen for uddannelsen, hvem er involveret i beslutningerne og processen? Denne session vil have fokus på de forskellige aktører der kan være involveret i en udviklings- og designproces for en studieordning.
Uddannelsesudvikling af videregående uddannelser
Online workshop:
Studenterinddragelse i uddannelsesudvikling
18. maj 2022
Online
Åben for alle
Bør vi inddrage de studerende i uddannelsesudvikling, hvordan inddrager vi dem, og gider de overhovedet at tage del i udviklingen?
På denne workshop vil deltagerne få en casepræsentation af Professor Harm Peters fra Charité-Universitätsmedizin Berlin om deres arbejde med uddannelsesudvikling.
Journal of Praxis in Higher Education 2022
The journal welcomes high-quality research on, or scholarship related to, praxis within higher education teaching, learning, research, and activities aimed at impact on wider society.
Social Imaginaries and International Collaborative Doctoral Programmes in England and Denmark.
What is in it for stakeholders?
Coventry University, England and Aarhus University, Denmark
Application deadline: March 1, 2022
Coventry University and Aarhus University are inviting applications from suitably-qualified British and international candidates for a fully funded PhD studentship which will start in September 2022.
The cotutelle programme offers doctoral researchers the opportunity to advance their skills and expertise in the higher education field, whilst developing their intercultural and international skills, and creating international networks and collaborations.
Opdater din profil på DUN-net!
|